Hrvatski       Natrag       English    

DALMACIJA - južna Hrvatska. Najdulji dio obale uz Jadransko more, razvedena s mnoštvom otoka i otočića. Krasi je škrti krški reljef te flora i fauna mediteranskog tipa. Prevladava tipično sredozemna klima s toplim i suhim ljetima, te blagim i vlažnim zimama. Najznačajniji gradski centri su Zadar, Šibenik, Split, Makarska, Ploče i Dubrovnik. Prirodne ljepote i kulturno-povijesna baština osnovni su čimbenik razvoja turizam, najvažnije privredne grane. Od osobitog su značaja otočna turistička odredišta. Stoga ne čudi da su Internet stranice uglavnom posvećene upravo turističkoj djelatnosti i ponudi.  Dalmacija


 https://www.slobodnadalmacija.hr/ Slobodna Dalmacija, tradicionalno najvažnije novinsko glasilo u ovom području. S posebnim prilozima za svaku regiju posebno (Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik). Osnovna sastavnica glasila su na području novosti, biznisa (poduzetništva!?), športa, kulture, i ostalih lokalnih sadržaja. Uz 'papirnato' izdanje prisutno je i ovo Internet izdanje, koje sadrži najznačajnije kratke opise izvornika. Tradicionalno štivo Dalmacije, koje u svom papirnatom izdanju po čitateljevoj uporabi doživljava reinkarnaciju u procesu pranja prozora ili zamotavanja ribe na 'peškariji'.
 https://www.dalmacija.hr/ Splitsko - dalmatinska županija, službeno sjedište županije, u kojem se objavljuju sve novosti, odluke i dokumenti od značaja za Splitsko-dalmatinski županiju. Stranice pored navedenog obrađuju šport, kulturu, školstvo, zdravstvo, socijalnu skrb i razne udruge. Projekti i natječaji sastavni su dio izvještavanja s ovog sjedišta. Prema drugim gradskim sjedištima županije vode spojnice, ako ima službenih sadržaja. Splitsko-dalmatinska županija prostorno je najveća županija Hrvatske. Prema raznim ministarstvima, državnim uredima i vladinim institucijama vodi mnoštvo spojnica, što može biti vrlo korisno radi brzog pronalaženja podataka. Od 2002. godine na raspolaganju je 'Službeni glasnik županije'.
 https://www.dalmacija.info/ Ostala županijska Internet sjedišta dostupna su preko slijedećih spojnica: Pojedinim gradska ili županijska Internet sjedištima može se pristupiti i preko oznaka - spojnica na mapi koja slijedi po ovom pregledu.
 https://www.dalmatia.hr/ Split & Dalmatia County tourist board, stranice Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Uz popis svih turističkih ureda, hotela, apartmana, kampova i marina. opisa interesantnih destinacija odabirom na karti, popis rekreativnih ponuda i opće opise može se pronaći dosta interesantnih podataka. Raspoložive su PDF brošure, mada se čini da se redovito ne ažuriraju, kao i novosti. Stranice su u osnovi na engleskom jeziku. Raspoloživa foto galerija nije baš bogata opisima i sadržajima. Među korisne informacije za turiste spadaju adrese i telefonu konzulata, bolnica, ambulanta, veterinarskih stanica i zračnih luka, autobusnih kolodvora i drugi.
 https://www.atlas-croatia.com/ adriatica.net, najveća hrvatska turistička online agencija i najveći pojedinačni prodavač hrvatskog turističkog proizvoda putem Interneta na području Srednje i Istočne Europe s uredima u Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Italiji i Sloveniji. Korisnički servis pruža usluge gostima na 13 jezika, a website broji preko 150.000 stranica, prevedenih na 11 jezika (engleski, španjolski, francuski, njemački, slovenski, talijanski, češki, slovački, mađarski, poljski i rumunjski), koje godišnje posjećuje preko 5 milijuna posjetitelja čime je adriatica.net najposjećeniji hrvatski website uopće.
 https://www.adriatic.hr/ Adriatic.hr, najbrži i najkraći način dolaska na Jadran. Sjedište je na hrvatskom, engleskom, bugarskom, češkom, njemačkom, italijanskom, francuskom, mađarskom, nizozemskom, poljskom, ruskom, slovačkom, slovenskom i španjolskom jeziku i nudi zaista pregledne sadržaje, koji su podijeljeni prema mnoštvu kategorija i koje je lako pretražiti. Sjedište koje se zasigurno ne smije zaobići. Osnovna podjela je: privatni smještaj, hoteli, plovila i svetionici. Jako interesantan dio je 'Upoznajmo Hrvatsku' gdje se ukratko navodi sve najvažnije o našoj domovini. Turistički orijentirano sjedište za svaku pohvalu.
 https://dalmacija.net/site/home/ Dalmacija.net, sjedište s turistički orijentiranim stranicama, prvenstveno prema privatnom smještaju. Obrađuje regije; Split. Zadar, Šibenik i Dubrovnik, zasebne destinacije od pojedinih rivijere pa do otoka skupnih destinacija, te pojedinih naselja kao odredišta. Svaki od pojedinih izbora daje specifične mu preglede. Nudi se i mogućnost on-line prijevoda za upisani pojam po želji, ali ne i cijelog sjedišta. Osobitost je najam brodova i jahti, kao i pretraživanje baze podataka prema odabranim uvjetima (od mjesta do vrste smještaja). Stranice su na engleskom jeziku.
 https://www.dalmacija-nekretnine.hr/ Dalmacija-nekretnine, sam naslov ukazuje na sadržaj sjedišta. Iz njihovog uvoda: Posredujemo u prodaji nekretnina: apartmani - kuće - stare kamene kuće - građevinska zemljišta - tereni - garsonjere - stanovi; Zadar - Privlaka - Kožino - Petrčane - Biograd - Zaton - Nin - Sukošan - Turanj - Sveti Petar - Pakoštane - Bibinje - Vir - Vrsi - Vrsi Mulo - Silba - Ugljan - Pašman; Prodaja, kupovina, zamjena nekretnina, stanova, apartmana, kuća, garsonjera, građevinskih zemljišta, starih kamenih kuća; Nekretnine Hrvatska - Nekretnine Dalmacija - Nekretnine Zadar. Sadržaji su dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku.
 https://www.dalmatinskevile.hr/ Dalmatinske vile, sjedište hrvatske tvrtke registrirane za trgovinu nekretninama i turizam. Nalazi se u centru Splita, samom srcu Dalmacije, u području gdje tek slijedi procvat kakav ono zaslužuje. Ako želite svoj novac investirati u nešto trajno i vrijedno, u kuću, zemljište ili poslovni prostor, na pravom ste mjestu. Sjedište sadrži četiri osnovna dijela: nekretnine, privatni smještaj, usluge i foto galeriju. Sadržaj stranica raspoloživ je na engleskom i hrvatskom jeziku.
 https://www.jadrolinija.hr/ Jadrolinija, sjedište s turistički orijentiranim stranicama na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Opisuje BRODSKE veze duž cijelog Jadrana, te prema susjedima. Iako jedište obuhvaća cijeli Jadran, te obrađuje uz lokalnu i međudržavnu povezanost, od velikog je značaja za Dalmaciju. Pretraživanje po karti jedan je od vrlo učinkovitih dijelova ovog sjedišta.Ovo sjedište je od velikog značaja za turizam jer s kopnom povezuje sljedeće otoke: Cres, Lošinj, Rab, Pag, Unije, Susak, Ilovik, Srakane, Ugljan, Pašman, Dugi otok, Ist, Molat, Zverinac, Sestrunj, Rivanj, Silbu, Olib, Premudu, Iž, Ravu, Žirje, Kaprije, Prvić, Zlarin, Brač, Hvar, Šoltu, poluotok Pelješac, Vis, Drvenik veli i Drvenik mali, Korčulu, Lastovo, Mljet, Šipan, Lopud, Koločep.
 https://www.split-airport.hr/ Zračna luka Split, sjedište od trajnog značaja u poslovnom i turističkom smislu. Red letenja lako je pregledati po datumima, a od velikog značaja je i mnoštvo spojnica prema domaćim i stranim prevoznicima i prema ostalim zrakoplovnim sjedištima u Hrvatskoj. Za priobalno područje od značaja su: Naravno, poveznice prema ostalim zračnim lukama u Hrvatskoj, od značaja su glede međunarodnih veza. Stranice su raspoložive na hrvatskom i engleskom jeziku.
 https://dalmacija.buzdo.com/ Dalmatinska slikovnica, sjedište isključivo sa slikovnim sadržajima koji se odnose na Dalmaciju. Podijeljeno je u galerije na način da se prve četiri galerije odnose na: Svaka galerija započinje zemljopisnom mapom i završava simboličkom vezom (kao most) prem narednoj galeriji. Galerije od broja 5 nadalje nisu vezane za geoografska područja već za pojedine odredišta (tematske cjeline). Svakoj slici pridružena je stranica s većom slikom dimenzija 1024x768px, na kojoj je potpuniji opis slike. Zbog velikih dimenzija uvećanih slika u pregledniku se prikazuju unutar okvira 800x600px. Slike možete uporabiti za vaš desktop. Jednostavno ih spremita sa 'Save Picture as ..'. Nove galerije dodavati će se kako budu pristizale nove slike.
 https://informatika.buzdo.com/ Informatička abeceda, elektronički udžbenik koji obuhvaća većinu elemenata informatičke tehnologije, opisuje njihova načela rada, te omogućava nadogradnju temeljnih znanja. Pogodnosti HyperText-a iskorištene su da se spojnicama međusobno povežu stranice sa srodnim opisima, te indeksna stranica pojmova s odgovarajućim stranicama pripadnim pojmu. Prema kvalitetnim sadržajima na drugim sjedištima vode spojnice sa samih stranica ili s zasebne stranice sa spojnicama, te udžbenik čine svojevrsnim sjedištem kojeg obogaćuje okoliš.
 iStripper .
  .
PropellerAds
.
Live webcam sex! More than 20000 Hot Girls are waiting for you!

.
 Hrvatska
.
 Zadar
Zadar
.
 Šibenik
Šibenik
.
 Split
Split
.
 Makarska
Makarska
.
 Ploče
Ploče
.
 Dubrovnik
Dubrovnik


     Autor